Innertak pt.II

Efter att taket fått torka kom den stora dagen då det skulle visa sig om släppmedlet fungerade eller inte. Är nu tanken att det ska vara löstagbart, är det ju trevligt om det är så också…

A_DSC8936
Ovan; Ser rätt bra ut faktiskt. Blir snygga former på taket, och buren smälter bra in mot taklinjen längs rutans ovankant, samt A-stolpen.

Nedan; Jodå! Det släpper ju fint, även om lite extra våld krävdes på vissa platser. Det kom en del frågor på vilket material som användes för att skapa övergångar mellan de olika delarna. Sibatol heter det och finns i olika densiteter, allt från fräsbara material till modellen som påminner om det där gröna som man ställer växter i. Detta var åt det hållet, men lite hållbarare. Gick dock fint att skulptera med kniv. Det hade gått lika bra med frigolit, men i detta fall råkade jag ha lite liggandes.
A_DSC8949A_DSC8956
Nedan; Och här är alltså resultatet. Två bitar innertak som kommer göra mycket för känslan. Nu läggs det på hyllan tills att det är dags att ta itu med inredningen.
A_DSC8955

4 svar på “Innertak pt.II”

  1. Tänk vad mycket lättare sådana jobb går när man kan snurra karossen upp och ner. Samma jobb fast rättvänt hade ju inte varit lika trevligt..

    Jag fortsätter att imponeras över uppfinningsrikedomen och att du tycks tänka på det mesta. Du har nog rätt i att innertak med lite ljuddämning kommer att göra resor i bilen lite bekvämare än ett rent plåtinnertak.

    //Joel

  2. Den här typen av jobb hade i princip varit omöjlig om man inte kunnat vända karossen. Gravitationen är en hård motståndare när det gäller att laminera fiberbaserade material upp och ner.

    Framför allt kommer buren smälta in väldigt fint och kanske till och med upplevas som diskret…

  3. Inte för att vara petig men korrekt term är väl att polyester härdar – inte torkar… 😛

  4. you say potato, I say potato… :p
    Klart att det härdar. Men här byggs det bil, det finns andra bloggar för språkvård. 😉

Visa din uppskattning - Kommentera gärna